België

Met de trein naar Antwerpen


Bij aankomst op het mooie station van Antwerpen bent u meteen in het centrum van de stad.

antwerpen centraal station

De ingang van het beroemde Antwerpen-Zoo is links van de station terwijl u aan de andere zijde direct de diamantbuurt inloopt. Wandel over de Keiserslei in de richting van de Mariakerk. Bewonder de De hemelvaart van Maria van Rubens in de Onze-lieve-vrouwekathedraal en op de Groenplaats kunt u vervolgens een lekker belgisch biertje drinken. Onderweg komt u dan tal van mooie winkels en straatjes met restaurants tegen. Het Rubenshuis is architectonisch de moeite waard maar bevat bovendien een geweldige collectie Rubens schilderijen. Nog veel meer kunst vindt u in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten .

Antwerpen

Het Openbaar Vervoer in Antwerpen is uitstekend. Goede trams en bussen en wordt verzorgd door De lijn. Op de site van De Lijn kunt u ook een Netplan downloaden.

Met de trein naar Brussel

U reist ieder uur met de trein vanaf Amsterdam via Rotterdam naar Brussel. Met de Thalys zoeft u in ongeveer 1 uur en 20 minuten vanaf Rotterdam uiterst comfortabel naar Brussel-Centraal.

brussel station

Brussel, stadhuis aan de grote markt

Na aankomst op het station Brussel-Centraal bent u direct in centrum van Brussel. De beroemde grote markt met het stadhuis en de straatjes daaromheen vormen het hart van de stad. U kunt daar heerlijk eten of een terrasje pakken met een heerlijk Belgisch biertje.

De trams, metro en bussen van Brussel worden verzorgd door MIVB.

U hoeft zich niet te vervelen want Brussel staat bol van de monumenten zoals het Koninklijk paleis, De Koninklijke Muntschouwburg, De Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele en het Atomium. Grappig is het Belgisch stripmuseum.

Het uitgaansleven vind u in het gebied rondom de Beurs en het Sint-Goriksplein.

Voor een fijne rustmoment of juist om even te sporten gaat u naar het Warandepark of Parc de Bruxelles.

Het Europese Parlement zetelt aan de Wiertzstraat en is vanaf het centrum lopend te bereiken maar leuker is het om de tram te nemen.

Reacties zijn gesloten.