Berlijn info

Fijn met de trein naar Berlijn

U kunt elk uur vanaf Amsterdam of Utrecht opstappen op een ICE of Intercity en u reist dan met de ICE in 6 uur en met de Intercity in 8 uur naar Berlijn Hauptbahnhof. Boek uw trein voordelig bij NS-International.

berlin hauptbahnhof

Berlin Hauptbahnhof

Berlijn heeft de afgelopen jaren een ware gedaanteverwisseling ondergaan. Hoofdstad van Duitsland maar eigenlijk ook van Europa!

Direct na aankomst op het geweldige Hauptbahnhofmaakt u een wandeling langs de Amtswoning van Angela Merkel en de Reichtag naar de Brandenburger Tor.

U bent dan op “Unter den Linden”. Hier vindt u de ambassades van o.a. Rusland maar ook de showrooms van VW en Mercedes.

Als u doorloopt kruist u de Friedrichstrasse. In deze straat bevindt zich het beroemde Checkpoint Charlie. Nu zijn er in het voormalige DDR-deel de mooiste en duurste winkels van Europa. U kunt ook rechtdoor lopen richting Alexanderplatz.

Op Alexanderplatz is in november en december een ijsbaan en kerstmarkt terwijl u van het voorjaar tot het najaar fijn een terrasje kunt pakken.

Potsdammerplatz Berlin

Het nieuwe Potsdammerplatz in Berlijn

Berlijn heeft veel mooie buurten en veel bezienswaardigheden. Als u gebruik maakt van de S-Bahn of U-Bahn bent u overal razendsnel.Koop daarvoor een dagkaart of de zeer voordelige groepsdagkaart voor 5 personen.

Te bezoeken in berlijn:
Palast der Tränen
Kulturbrauerei
Planetarium Berlijn
U-Bahn museum
S-Bahn museum
Berliner Dom
Schloss Charlottenburg

De prijs van het treinkaartje is afhankelijk van de beschikbaarheid waardoor vroeg boeken vaak voordeliger is. Als de prijs per kaartje meer is dan zo’n 150 euro dan is het overwegen om toch maar een low-budget vliegticket te kopen.

 

Koop uw treinticket voordelig bij NS-International.
 

Dit bericht is geplaatst in Berlijn, Reisplanner met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.