Internationale trein

Reisplanner en informatie over de internationale treinverbindingen.

internationale treinen

De internationale treinen zijn ontworpen voor de lange afstand. Dat merkt u aan het comfort van de stoelen en de grotere beenruimte. U heeft de keuze uit diverse goede verbindingen met prachtige treinen. Een prima alternatief voor het vliegtuig of auto omdat u lekker ruim zit en uitgerust aankomt. De frequentie is hoog en zo kunt u uw reisschema heel flexibel aanpassen aan uw eigen wensen.

Voorbeelden van de faciliteiten aan boord van de internationale treinen :

 • Restaurant / bistro
 • Gereserveerde zitplaatsen
 • Fietsvervoer
 • Oplaadpunten laptop/ telefoon
 • Bagageruimte per rijtuig
 • WiFI (in ICE en Thalys)

Op het station:

Uw reis begint op het station en de internationale stations zijn voorzien van alle gemakken: Naast goede reisinformatie en een servicebalie zijn er meerdere winkels en kiosken om uw reis en wachttijd te veraangenamen. Er zijn bij het station altijd taxi’s aanwezig en u heeft een goede aansluitingen op het lokale openbaar vervoer.

Met uw 1e klas internationale treinkaartje heeft u toegang tot de Hispeed-lounge op de Nederlandse stations, de Thalys lounge op Brussel en Parijs en de DB-lounge in Duitsland. U kunt comfortabel wachten met een gratis hapje en drankje. Uiteraard heeft u de beschikking over een snelle internet-verbinding .


Duitsland , Oostenrijk, Zwitserland

Op de trajecten naar Duitsland kunt u kiezen uit de internationale Intercity-treinen (IC) en de hogesnelheidstrein ICE.

De IC-treinen rijden op de verbinding van Amsterdam naar Hannover/Berlijn. In Nederland kunt u verder nog opstappen in Hilversum , Amersfoort, Apeldoorn, Deventer , Almelo, Hengelo

De ICE treinen rijden vanaf Amsterdam via Utrecht en Arnhem naar Düsseldorf, Duisburg en Keulen. U kunt daar overstappen op het uitgebreide Duitse ICE-netwerk.

ice trein naar duitsland

Met het ICE-netwerk zijn in Duitsland alle grote steden met elkaar verbonden en het ICE-net strekt zich uit tot in Oostenrijk en Zwitserland.

Meer treinverbindingen naar Duitsland :

 • Groningen-Leer
 • Enschede-Münster
 • Venlo-Mönchengladbach/Düsseldorf
 • Heerlen-Aken

België

Vanuit Nederland zijn er snelle directe verbinding naar Antwerpen en Brussel. U kunt kiezen uit de comfortabele Intercity-treinen (IC) en de supersnelle Thalys-treinen.

De voordelige IC-treinen vertrekken vanaf Den Haag-HS en rijden door tot Brussel-Zuid. U kunt ook opstappen in Rotterdam , Dordrecht en Roosendaal. De snellere Thalys vertrekt vanaf Amsterdam-CS , stopt nog in Schiphol en Rotterdam en rijdt via Antwerpen door naar Brussel.

Vanaf Brussel-Zuid kunt u rechtstreeks naar Londen met NS International

Meer treinverbindingen naar België:

 • Maastricht – Luik
 • Roosendaal – Antwerpen

Frankrijk , Parijs

De Thalys naar Parijs vertrekt vanaf Amsterdam-CS , stopt nog in Schiphol en Rotterdam en rijdt via Antwerpen door naar Brussel en Parijs. Vanaf Parijs kunt u heel Frankrijk bereiken met het sublieme TGV-netwerk.

Thalys trein naar brussel en parijs

 

In Parijs komt u aan op Gare du Nord en kunt u direct overstappen op de Metro’s van de RATP (fijnmazig netwerk) of van de RER (snelle metro , langere afstanden).

Reacties zijn gesloten.