Duitsland

Fijn met de trein naar Berlijn

U kunt elk uur vanaf Amsterdam of Utrecht opstappen op een ICE of Intercity en u reist dan met de ICE in 6 uur en met de Intercity in 8 uur naar Berlijn Hauptbahnhof.

Boek uw trein voordelig bij NS-International.

berlin hauptbahnhof

Berlin Hauptbahnhof

Berlijn heeft de afgelopen jaren een ware gedaanteverwisseling ondergaan. Hoofdstad van Duitsland maar eigenlijk ook van Europa!

Direct na aankomst op het geweldige Hauptbahnhofmaakt u een wandeling langs de Amtswoning van Angela Merkel en de Reichtag naar de Brandenburger Tor.

U bent dan op “Unter den Linden”. Hier vindt u de ambassades van o.a. Rusland maar ook de showrooms van VW en Mercedes.

Als u doorloopt kruist u de Friedrichstrasse. In deze straat bevindt zich het beroemde Checkpoint Charlie. Nu zijn er in het voormalige DDR-deel de mooiste en duurste winkels van Europa. U kunt ook rechtdoor lopen richting Alexanderplatz.

Op Alexanderplatz is in november en december een ijsbaan en kerstmarkt terwijl u van het voorjaar tot het najaar fijn een terrasje kunt pakken.

Potsdammerplatz Berlin

Het nieuwe Potsdammerplatz in Berlijn

Berlijn heeft veel mooie buurten en veel bezienswaardigheden. Als u gebruik maakt van de S-Bahn of U-Bahn bent u overal razendsnel.Koop daarvoor een dagkaart of de zeer voordelige groepsdagkaart voor 5 personen.

Te bezoeken in Berlijn:
Palast der Tränen
Kulturbrauerei
Planetarium Berlijn
U-Bahn museum
S-Bahn museum
Berliner Dom
Schloss Charlottenburg

De prijs van het treinkaartje is afhankelijk van de beschikbaarheid waardoor vroeg boeken vaak voordeliger is. Als de prijs per kaartje meer is dan zo’n 150 euro dan is het overwegen om toch maar een low-budget vliegticket te kopen.

Met de trein naar Düsseldorf.

Düsseldorf is lekker dichtbij: vanaf Utrecht bent binnen 1.45 uur met de comfortabele ICE in Dusseldorf !

U kunt dus met gemak op één dag heen en weer gaan. Düsseldorf heeft zich de laatste jaren onwikkeld tot een hippe, trendy stad en is inmiddels een ideale stad voor een dagje shoppen.

Düsseldorf Mediapark

Düsseldorf Mediapark

 

Het centrum van Düsseldorf vindt u aan de Rijnoever. Dit is op loopafstand van het station.
Op uw wandeling komt u dan vanzelf bij de Berliner-Allee waar de luxere winkels gevestigd zijn. Als u deze Allee oversteekt komt u in de Altstadt.  Als u in Düsseldorf wilt overnachten dan kunt u het beste in deze buurt een hotel zoeken.

Langs de Rijnoever zijn voldoende terrasjes en restaurants en het splinternieuwe Mediapark is een bezoekje meer dan waard.

Düsseldorf is ook bekend vanwege de grote kerstmarkt. Genoeg te ontdekken dus.

 

Advertentie:
 

Met de trein naar Keulen

Vanaf Utrecht kunt u elk uur naar Keulen.  Met de ICE gaat u rechtstreeks in iets meer dan 2 uur naar Keulen. Daarnaast rijden er ook nog gewone IC’s via Nijmegen/Eindhoven , Venlo en Mönchengladbach naar Keulen. De reistijd is dan 3 uur en 30 minuten.

Keulen station

U arriveert op Köln-Hauptbahnhof. U bent meteen midden in het centrum van Keulen. Pal naast het station is de Kölner Dom en het Germaans Romeins Museum. Het centrum van Keulen bevindt zich naast Dom en Rijnoever. Daar kunt u shoppen , een terrasje pakken, genieten van goede restaurants of wandelen langs de Rijnboulevard.

Ontdek zelf wat Keulen nog meer heeft te bieden zoals musea, eigentijdse theaters , gastronomie enz.

Advertentie:
 

Reacties zijn gesloten.